Vigtig viden om yoga

30 maj 2018
Anders Lundtang Hansen
Vigtig viden om yoga

Sammenligner du praktiseringen af yoga med noget, som hører til 60’erne og hippiernes blomster-tilværelse? Yoga-dyrkelsen bliver måske i nyere tid sammenlignet med blomsterbørnenes livsstil, men det er faktisk en ældgammel tradition, der skal være med til at forene dit sind med universet, så du oplever indre ro og velvære.

Specielt i vores moderne tid er det blevet en trend, at man altid skal “være på”, og man er bange for at gå glip af tendenser og nyheder, og det har ligefrem fået et udtryk: “Fear of missing out”.
Men det kan faktisk være en praktisk ting for krop og sjæl at give slip på hverdagens teknologi, møder og generel stress for at koble af og finde roen og balancen til at overskue livet igen.

For selvom du måske ikke ligefrem søger efter en immateriel forladelse af kroppen for at indgå i et fælles samspil med kosmos, så er der gode oplevelser at drage med sig, hvis man husker at dyrke lidt yoga.

Derfor vil vi komme lidt nærmere på de udtryk og elementer, du måske har set ved folk, der dyrker yoga.

Som det første kan vi fortælle, at filosofien i yoga er at skabe forening og harmoni mellem krop og sind, og det gør man blandt andet ved at dyrke fysiske øvelser, der kan minde om strækøvelser. Udover at gøre kroppen mere smidig, så løsner man også op for spændinger i kroppen ved at dyrke disse øvelser, som i fagsproget bliver kaldt asana.

Måske har du også noteret dig, at det lyder som om, at flere yoga-dyrkere siger ordet “om” i udstrakt stil under yoga.
Det er faktisk ikke helt forkert. Det skulle ifølge dem, der dyrker yoga, være grundtonen i universet. En anden lyd er “aum”, der lægger sig tættere på denne verden, end “om” gør.

Som det sidste i dette indlæg kan det fortælles, at de steder, hvor man praktiserer yoga, bliver kaldt “shalaen”, og der er almindelig god stil at tage skoene af, inden man betræder dette område.

Flere Nyheder