Styrk din præstation med kreatin

27 august 2020
Astrid Pedersen

Træner du med henblik på at øge din muskelmasse eller forbedre din kortsigtede præstation inden for de anaerobe discipliner? Sp bør du vælge et kost tilskud som matcher dine målsætninger. Du kan for eksempel med fordel kigge i retning af kreatin.

Hvorfor skal jeg tage kreatin som kost tilskud?

Du kan have gavn af kreatin som kost tilskud hvis du arbejder målrettet på opbygning af muskelmasse gennem regelmæssig træning.

For at forstå hvorfor du vil have glæde af kreatin er det vigtigt at du kender til baggrunden for stoffets indvirkning på kroppen. Kreatin går ved indtagelse ind og påvirker det kropslige energi system som kaldes for ATP-CP.

ATP-CP er en sammensætning af forkortelserne ATP, som står for adenosin-tri-fosfat og CP, som er en forkortelse for creatine phosphate, altså kreatinforsfat. Bindingerne mellem de tre fosfat grupper i ATP er utroligt rige på energi. Når en eller to fosfat grupper splittes fra via hydrolyse – det vil sige når molekylet reagerer med vand – vil der frigives en stor mængde energi som så anvendes i forbindelse med muskel koncentration.

Når et ATP molekyle således mister en fosfat gruppe kan et kreatinfosfat erstatte det og dermed sørge for at ATP molekylet genvinder sin oprindelige energi rige form. Med et kreatin tilskud kan du altså arbejde hårdere og længere når du dyrker anaerobt arbejde som for eksempel body building eller vægt løftning, idet du kommer i stand til at forlænge din evne til kortvarige kraft præstationer.

Hvor kan jeg købe kreatin online?

Hos Only-Approved kan du købe flere varianter af kreatin produkter fra brands så som Full Force Nutrition, Yamamoto Nutrition, Peak og Scitec Nutrition. Samtlige produkter du finder i den online shop på only-approved.dk er godkendte og gennemtestede, og personligt udvalgt til shoppen af de dygtige folk bag Only-Approved. Se dem alle på only-approved.dk

Flere Nyheder