Spar mange penge på at få en second opinion på dine kandidater

20 februar 2018
Emilie Ann Jacobsen
Spar mange penge på at få en second opinion på dine kandidater

Skal du til at rekruttere en ny medarbejder, men har du faktisk allerede en anden i kikkerten, kan det spare dig for rigtig meget tid i ansættelsesprocessen. Men hvis det er en, du kender privat, en af dine nuværende ansatte, eller en du har fået anbefalet af en god ven, kan det være svært at forholde sig objektiv til personen. Selvom du selvfølgelig kan se, hvad vedkommende har af erfaringer og har gode forudsætninger for at vurdere vedkommendes personlighed, kan det være svært at vide, om vedkommende virkelig vil passe godt ind i virksomheden. Derfor kan det være en god ide for jer, at I får en second opinion. 

Der er mange virksomheder, der har specialiseret sig i at hjælpe andre med rekrutteringsprocessen. Det kan være at stå for selve processen. Det kan også være at komme med en second opinion, når de har en intern kandidat eller en kandidat i deres netværk, som de kender godt. Rekrutteringsfirmaet kender ikke personen og har ikke noget på spil i forhold til, om personen skal ansættes eller ej. De kan altså se på vedkommende med friske øjne, hvilket kan være med til at give dig de informationer, som du har brug for, for at finde ud af, om du skal hyre personen eller ej. 

Typisk taler rekrutteringsfirmaerne med dig og med den person, som du overvejer at ansætte. Det er med til at give dem en ide om, hvem du leder efter, og om personen, du overvejer, er den rette kandidat. Det kan være, at du overvejer at gøre en af dine gode sælgere til leder af salgsteamet. Selvom man er god til at sælge, er man ikke nødvendigvis en god leder, og det kan være dyrt for dig, hvis du træffer en forkert beslutning. Et godt firma at se nærmere på for at få en second opinion er https://www.dedikation.dk/ , der har stor erfaring på området. 

Flere Nyheder