Papkrus med logo skal også sorteres som andet pap

06 april 2021
Anders Lundtang Hansen

Du har måske nogle papkrus stående derhjemme, som du tager frem, når der skal skåles på en arbejdsdag i hjemmet i kaffe, juice, sodavand eller te, når der ikke lige kommer en naturlig beholder med til disse væsker.

Måske er I bare så mange mennesker i hjemmet, at når I skal samles, og der skal drikkes og spises, så giver det mere mening at bruge engangsservice, fordi I så slipper for at skulle tage opvasken så meget.

I føler nemlig, at det opvejer den megen udsmidning med, at I så ikke bruger så meget vand på opvask.

Men der skal også være en del kvalitet bag de papkrus, I vælger at bruge, har I efterhånden fundet ud af, om det er de små børn i familien, der har svært ved at styre de krus, eller det er de voksne mennesker, der kan komme til at knuse krus ved et uheld, hvis de er lavet af dårlig kvalitet.

Og så er det bare SÅ træls, hvis der lige går hul på kruset, mens man er ved at drikke af det.

De almindelige krus er nemme at sortere – for I VIL jo gerne gøre noget godt for miljøet – men hvad med dem med logo på, hvordan skal de sorteres?

Så meget skal man heller ikke særsortere papkrus med logo hver gang

Der er dem, der mener, man går for meget op i det med at sortere, men det er jo godt for miljøet, og det er kommet for at blive og bliver nok også vildere i fremtiden med videre sortering af de ting, vi smider ud.

Derfor kan man ende med virkelig at skulle skille ens affald ad, når man smider det ud.

Men hvad så med sådan et papkrus med logo på?

Skal man kradse det af, hvis det er printet på, eller skal man pille det af, hvis det er et klistermærke?

Hvis det er af et andet materiale, så kan det være nødvendigt, men hvis det er en del af pappet selv, så behøver man næppe at gøre det.

Flere Nyheder