Ny og lækker opskrift på banankage

Ny og lækker opskrift på banankage

Der er nu ingenting som en god banankage. Den klassiske version er altid et hit (find en opskrift lige her: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/27734/banan-kage-med-chokolade-stykker), men nogle gange er det sjovt med en anderledes kage. Sådan en har vi fundet frem til dig i dag; banankage med skiver af banan, brun farin og mørk chokolade.

Kagen er lidt anderledes, hvis man er vant til den klassiske, men den vil stensikkert vække glæde hos dine gæster.

Opskrift på banankage

Du skal bruge:

– 3 hele æg

– 200 g sukker

– 125 g smeltet smør

– 2 moste bananer

– 150 g hvedemel

– 1 tsk bagepulver

– 1 tsk vaniljesukker

– 1-2 bananer i tynde skiver

– 100 g finthakket mørk chokolade

– 6 spsk brun farin

Fremgangsmåde:

Start med at piske æggene godt sammen med sukkeret. Herefter tilsætter du smør og rører godt rundt, indtil det hele samler sig. Vend de moste bananer i, mens du pisker videre. Herefter blander du hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en separat skål, og når det hele er rørt godt sammen, hælder du blandingen i den oprindelige dej. Rør det hele godt sammen til en ensartet dej.

Nu er dejen klar, og du skal derfor have fat i en bradepande, et fad eller en springform. Førstnævnte skal ca. være 25×20 centimeter, mens springformen gerne må have en diameter på 22 centimeter. Fordel dejen i et jævnt lag, og afslut med et tyndt lag bananskiver. Drys med hakket chokolade og til sidst med brun farin. Sæt kagen i en varm ovn på 180 grader, og bag den i cirka 40 minutter.

Banankagen kan sagtens servers lun, og hvis du skal bruge den på arbejdet, i skolen eller et andet sted, så holder den sig snildt frisk i 2-3 dage. 

Tip: Inden du kaster dig over kagebagningen, kan du overveje, om du vil give din banankage et lille syrligt pift? Så kan du nemlig tilsætte saften fra en lime eller alternativt rive skallen fra en økologisk appelsin i dejen.