Er din vinterhave vinterklar?

28 april 2022
Steffen Hansen

advertorial

Som enhver gartner ved, kan vinteren være en hård tid for planter. Lave temperaturer, kraftig vind og kraftigt snefald kan alle kræve deres pris og forårsage skader på blade, stængler og rødder. Frost kan også slå sarte blomster og blade ihjel. Derfor er det så vigtigt at have vinterhaven klar, inden det kolde vejr sætter ind.

terrassedøre

Er den godt nok isoleret?

Da vinterhaver generelt er lavet af glas, kan de blive ret kolde i vintermånederne. Derfor er det vigtigt at sørge for, at din udestue er godt isoleret. Isolering er med til at holde varmen inde, hvilket gør det mere behageligt at bruge din udestue hele året rundt. Der er et par nemme måder at kontrollere, om din udestue er godt nok isoleret. For det første skal du kigge på vinduerne.

Hvis du kan se nogen huller eller revner, er det her, varmen slipper ud. Du bør også mærke efter, om der er træk omkring døre og vinduer. Hvis du kan mærke en kold brise eller kondens, er det endnu et tegn på, at din udestue har brug for mere isolering. Endelig skal du røre ved vinduesruderne eller de dyre eller billige terrassedøre.

Hvis de føles kolde at røre ved, er det et tegn på, at der går varme tabt gennem glasset. Ved at tage disse enkle skridt kan du være med til at holde din udestue varm og hyggelig hele året rundt.

Er den hyggelig nok?

En vinterhave er en vidunderlig del af ethvert hjem og giver et lyst og luftigt rum, hvor man kan nyde udelivet hele året rundt. For at få mest muligt ud af din vinterhave er det dog vigtigt at sikre, at den er hyggelig nok til at blive brugt i de kolde måneder. Dette kan du gøre relativt simpel ved at tænke over indretningen og eventuelt tilføje nogle luft, tæpper eller dekorationer.

Flere Nyheder