Effektiv coating af gamle ventilationskanaler

16 februar 2021
Astrid Pedersen

Hvis din ejendom er i besiddelse af et gammelt udtjent ventilationsanlæg med slidte kanaler, har du sikkert overvejet at skifte dette ud. Men du bør i stedet forsøge at rense og reparere det med professionel coating.

Du kan tætne ventilationskanalerne med coating

Det gode ved moderne coating materialer og metoder er at du med coating ikke blot forebygger skader på ventilations kanalerne og dermed forlænger deres levetid.

Det fleksible og robuste coating materiale vil faktisk samtidig tætne og reparere eventuelt eksisterende revner og huller i dit ventilations system. Det betyder at du slipper for at skulle skifte ventilations kanaler ud hvilket sparer dig for en ganske betragtelig økonomisk udskrivning. Og det er da værd at tage med.

Brandhæmmende coating materiale beskytter din ejendom

Coating af ventilations kanalerne spiller en særdeles vigtig rolle når det handler om brandsikring af bygninger. Gamle, slidte ventilations kanaler som har samlet skidt og støv til hobe igennem mange år udgør nemlig en stor risiko i brandsikkerhedsmæssig sammenhæng.

Springende gnister som suges ind i ventilations systemet kan nemlig hurtigt antænde materialer heri og dernæst sprede sig som en veritabel løbe ild mellem afdelinger og etager i bygningen via dit ventilations anlæg. Hvis du ønsker at forebygge denne ulykkelige situation kan du vælge at lade ventilations kanalerne coate indvendig.

Når du lader Safe-Coating.dk forestå coating af ventilations systemet foregår det nemlig ved hjælp af et særligt coating materiale som er brand og flamme hæmmende. Det betyder at dit ventilations anlæg ikke længere vil udgøre nogen nævneværdig risiko for bygningen når det handler om brandfare. Og da du samtidig får renset dine ventilations kanaler godt og grundigt vil der ikke være noget som ilden kan få fat i, skulle den finde på at springe til ventilations systemet.

Du kan læse meget mere om coating på Safe-Coating.dk.

Flere Nyheder