Bryg din egen specialøl

04 marts 2020
Lotte Hindsberg
Bryg din egen specialøl

Forstil dig at du har inviteret gode venner til middag og du så servere din egen hjemmebrygget specialøl, som er perfekt afstemt til menuen. Det er da noget sjovere end at gå i supermarkedet og blot købe en ramme almindelige øl på tilbud. 

For at kunne brygge din egen øl, skal du have et brygudstyr og nogle få ingredienser. Du skal bruge vand, gær, humle og malt for at kunne lave din egen basisøl.

Hvordan lærer du at lave din egen øl

Der er mange muligheder for at lære at lave øl. Der findes mange bøger der beskriver processen og de forskellige former for øl. Der er stor forskel på smagen på øl om den er brygget i Danmark, Tyskland eller Holland. Det er noget af det der gør det sjovt at brygge sin egen øl. Udover bøger er der mange videoer der også er en god kilde til hvordan du kan lære at lave øl. Mange af de butikker som sælger udstyr til brygning af øl, udbyder også ølkurser, hvor du på en eftermiddag kan lære at lave øl. Butikkerne er også en god kilde til viden, hvis man ønsker at vide noget mere specifikt.

Øllets historie

Øl har været kendt i over 8000 år og der er fundet rester af øl i Danmark der er 5000 år gammel. Så den gyldne drik har været en del af danskernes daglig dag i mange år. Det var kvindernes ansvar at brygge den daglige øl, hvilke kunne være en stor opgave, da man ofte drak op til 5 liter dagligt pr. person. Det var ofte forbundet med stor mystik.

Det var først i middelalderen, at ansvaret for ølbryggeriet overgik til mændene og der blev dannet bryggerilaug. Den første blev stiftet i København i 1525. På landet var det dog stadig kvindernes ansvar at brygge øllet. 

Flere Nyheder