Besøg dit hørecenter Fredricia for en gratis test af din hørelse

14 maj 2018
Astrid Pedersen
Besøg dit hørecenter Fredricia for en gratis test af din hørelse

Mens du er ung, og din hørelse er frisk og sund, tænker du måske ikke så meget over at beskytte den. Mange yngre mennesker negligerer deres hørelse, og udsætter den for meget mere, end de burde. Høje, vedvarende lyde, kraftige lydtryk og mange timers daglig udsættelse for støj slider på hørelsen, og kan forårsage varigt høretab eller invaliderende hørelidelser.

Antallet af forholdsvis unge mennesker, som klager over nedsat hørelse eller tinnitus, er for opadgående. Dette er en yderst uheldig og skræmmende tendens. For når først hørelsen er forsvundet, kommer den ikke igen. Og når høreskaden er opstået, kan den ikke umiddelbart helbredes. Dette betyder, at du risikerer at rende rundt med en utroligt enerverende hylen, susen eller ringen for ørerne resten af livet, hvis du ikke sørger for at beskytte din hørelse, mens du er ung.

Hvordan undgår jeg høretab eller skader på hørelsen

Den bedste måde, hvorpå du kan undgå at ødelægge din hørelse tidligt i livet, er ved at gøre det til en god vane at beskytte den sarte høresans. Dette kan du for eksempel gøre ved at undlade at høre høj musik i dine hovedtelefoner flere timer hver dag. Du skal også være opmærksom på støjniveauet på din arbejdsplads, og iføre dig høreværn, hvis det er over et vist antal decibel. Du kan læse mere om grænseværdierne hos Arbejdstilsynet. Og så skal du huske ørepropper, når du tager til koncert. På mange spillesteder er lydniveauet stadig alt for højt, på trods af lovgivning på området.

Hvordan ved jeg, om min hørelse har taget skade?

Hvis du ofte har svært ved at høre, hvad din samtalepartner siger, når I befinder jer i et lokale med megen baggrundsstøj, kan det skyldes nedsat hørelse. Du kan få testet din hørelse i Audika hørecenter Fredericia, hvor du også kan få råd om beskyttelse af hørelsen eller valg af evt. høreapparat.

Flere Nyheder